Kezdőlap arrow A filmekről › arrow Érdekességek
Érdekességek

 

Colleen Dewhurst ruhái

Colleen Dewhurst (Marilla) nagyon utált fűző hordani a ruhák alatt. Legkevésbé azt a zöld összeállítást szerette , amit akkor viselt, mikor Matthewnek azt mondja nem tarthatják meg Anne-t, mert "hazudozó és tolvaj”). (Megan Follows ugyancsak nem rajongott a fűzőért, örült, ha a forgatások végével megszabadulhatott tőle.)

Ismeretlen ismerősök

Több színész is van, akik ismerősök lehetnek a Váratlan utazásból:

Színész

Váratlan utazás

Anne/ Anna

Jackie Burruoghs

Hetty King

Mrs. Amelia Evans

Cedric Smith

Alec King

Reverend Allen

Mag Ruffman

Olivia King Dale

Alice Lawson

Robert Collins

Blair Stanley

Mr.Barry

David Fox

Clive Pettibone

John Blythe

Rosemary Dunsmore

Aunt Abigail

Katharine Brooke

James ORegan

Abner Jeffries

Anthony Pye apja

Greg Spottiswood

David Hawes

Fred Wright

Janet Laine Green

Eliza Pike

Maud Montrose

Kate Lynch

Theodora Dixon

Pauline Harris

Michael Longstaff

Fred Bell

Rupert Gillis

Mindkét filmben ugyanazt a szerepet játszotta:

Collen Dewhurst Marillát

Marilyn Lightstone Miss Stacyt

Patricia Hamilton Rachel Lynde-t.

 

Ki kinek a...

Megan Follows anyja, Dawn Greenhalgh játszotta Mrs. Cadbury-t.

Kevin Sullivan rendező unokahúga, Morgan Capman játszotta Minnie May-t (Diana húgát).

Kevin Sullivan rendező unokaöccse Hudson játszotta Diana kisfiát.

 

Ki játssza Marillát?

Colleen Dewhurst arra vágyott, hogy Marillát játssza. És megkapta a kívánságát, eljátszhatta Marilla szerepét.

 

Diana játszotta volna Anne szerepét...

Schuyler Grant-ot (Diana) kérték meg először Anne Shirley szerepére.Többen úgy gondolták,hogy  egy kanadai színésznőnek kellenie eljátszania Anne szerepét. Így a meghallgatáson gyengébben szereplő Megan Followst választották a szerepre, aki beváltotta a hozzája fűzött reményeket.

 

Hajfestékek- parókák

 Megan Followsnak világos barna haja van igazából, paróka és hajfesték kombinációját használta a vöröshajú Anne Shirley megformálásához. Schuyler Grant szintén parókát használt rövid, világosbarna haja elrejtéséhez, hogy eljátszhassa a fekete hajú Dianát.

 

Sullivan hangja

 Kevin Sullivan rendező adta Mr. Lynde hangját. Ugyancsak az ő hangját hallhatjuk Mrs. Harris temetésén, a pap szájából.

 

Richard Farnsworth helyettesei

 Richard Farnsworth-ot többször helyettesítették a filmezés alatt, például abban a jelenetben, amikor Anne azt mondja, bocsánatot kér Mrs. Lynde –től, és Marilla azt mondja Matthewnek „Tudtam, hogy észhez fog térni.” Farnsworth részét később vették fel. Ugyanez történt abban a jelenetben, amikor Miss Stacy náluk vacsorázik. A jelenetet, amikor mosolyogni látjuk Matthewt, később vették fel. Amikor Matthew bemegy az orvossal a Barry házba, ott is helyettesítették. Még egy jelenteben helyettesítették dublőrrel, amikor Anne-nek próbált ruhát venni a boltban.

Azok a csodálatos puffos ujjak…

Anne puffos ujjai papírral voltak kitömve, hogy elég puffosnak tűnjön.

Évszakok

Az a jelenet, amikor Matthew hazahozza Anne-t Barry-éktől (szánon), miután  meggyógyította Minie May-t, nyáron volt felvéve.

Az ötödik –hatodik részben látható téli jeleneteket is nyáron vették fel, vagyis a hó mű, a színészeknek pedig melegük volt.

Sullivan kedvenc jelenetei

Kevin Sullivan rendező kedvenc jelenete, amikor Matthew halála után Marilla vigasztalja a síró Anne-t.. Ez a jelenet eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben! Sullivan egy másik kedvenc része, amikor Anne Mrs.Harris-sal megvitatja a botrányos naplórészletet.

Miért nem könyvhű a film?

A film nagy fordulatot vesz a könyvhez képest, mert Kevin Sullivan rendező nem találta elég drámai anyagnak az eredeti történetet a filmhez.

Ki hány éves?

Genevieve Appleton, aki Emmeline Harrist játszotta csak másfél évvel fiatalabb Megan Follows-nál; annak ellenére, hogy Emmeline több évvel fiatalabb Anne-él.

Az a nevezetes sár-jelenet

Arra a jelenetre, amikor Anne üldözi Rachel tehenét, négy ruhát is készítettek Megan Follows részére. A színésznő ennek ellenére egy ruhában végig filmezte ezt a vicces jelenetet, egy szuszra. A mező, ahol a tehenet üldözik, szójababmező.

Anne hajkölteményei

Kevin Sullivan teljesen szabad kezet adott a fodrászoknak Anne frizuráját illetően. Sullivan azt mondta, Anne frizurái egyre nagyobbak és különösebbek lettek a történet haladtával.  A frizurák közül kettő igazán extravagánsra sikerült: az egyik amelyiket akkor visel amikor Gilberttel a Rollings sütőipari első helyezést vitatják meg, a másik amikor a film végén Anne megkapja könyve első példányát. Ezt az utóbbit Sullivan kifejezetten utálta.

Gilbertet is helyetesítették

Jonathan Crombie-nak volt egy dublőrre ahhoz a jelenethez, amikor biciklistől beleesik a tóba, és amikor Anne után lovagol, illetve vezeti a lovát.

Gyönyörű utak…

Az az út, amelyen Anne és Gilbert sétál, hogy megvitassák a Rolling sütőipari verseny eredményét, ugyanaz az út, amelyen Marilla és Anne sétál haza, miután Rachel Lynde- nél voltak bocsánatkérni.   

Zeneszerző a filmben…

Diana esküvőjén Hagood Hardy orgonál, aki a film zenéjét szerezte.

Morgan és a hó

Frank Converse (Morgan) túl magas volt ahhoz hogy ráhulljon a hó, ezért nincs hóesés a lánykérésnél.

A vörös tengerpart…

A tengerparti jelenetet, amikor először látjuk az ötödik részben Gilbertet, az Ontario tónál vették fel. Mivel a homok itt nem vörös (mint a Prince Edward szigeten), ezért be kellett fújni a szirteket szerves vörös spray-vel, és néhány téglát is széttörtek a homokba.

Megan Follows esései

Megan Follows-nak dublőrt ajánlottak abban a jelenetben, amikor elesik a tengerparton, de ő visszautasította, mondván: ”ó, nem, én is nagyon jól meg tudom csinálni, köszönöm.” És bár felvették többször is ezt a jelenetet, legjobbnak az első esés sikerült!

Ugyanígy abban a jelenetben, amikor az esküvői ruhájában megcsúszik a lépcsőn, egy párnát akartak alá tenni, de nem fogadta el.

Dominic

Mivel ezt az 5-6 részt 3 hónap alatt vették fel, négy ikerpárt használtak Dominic eljátszására.

Azt a jelenetet, amikor Anne,  Jack, Colette és Dominic éjszaka az árokban bújnak el, novemberben vették fel, vagyis tényleg hideg volt, Anne-n látszik is hogy remeg míg Jack-en és Colette-n nem, ugyanis mögöttük volt egy fűtőtest,  hogy a kisbabának tartsa a meleget.

Fred és a gyerekek

Greg Spottiswood (Fred) szereti a gyerekeket, ennek ellenére akárhányszor Dominic-ot karjába tették, a kisbaba mindig elsírta magát.