Kezdőlap arrow A filmekről › arrow Megan Follows életrajza
Megan Follows életrajza

Megan Follows életrajza


  

 Megan Elizabeth Laura Diana Follows

1968. március 14-én született Torontóban, Kanadában. Családja összes tagja színészettel foglalkozik: édesapja, Ted Follows és édesanyja Dawn Greenhalgh is színész, ahogy testére, Samantha is az. Másik lánytestvére, Edwina író és producer, míg az egyetlen fiú a családban, Laurence szintén producer.      Színészi pályafutását 1977-ben kezdte, 9 évesen egy reklámfilmben.A következő pár évben számos reklámban, rádió sorozatban, különböző tévéműsorokban és filmekben szerepelt. 1982-ben Edwinával Los Angeles-be költöztek, abban a reményben, hogy több lehetőséget kap a jól kezdődő karrierje folytatásához. Ezalatt az idő alatt szerepelt a The Baxters-ben, a Domestic Life-ban, a Matt and Jenny-ben, és egy aprócska szerepet kapott a The Facts of Life-ban.
    1984-ben elnyerte a kritikusok tetszését, amikor a CBC produkciójában, a Hockey Night-ban, a fiú hockey csapatban, egy lány kapust alakított. Az igazi debütálása azonban Stephen King farkasemberes thrillerjében, a Silver Bullet-ben volt.
    1985 decemberében hatmillió néző nézte a CBC-t, amikor is Megan Follows az Anne of Green Gables (Anna) című filmben nyújtott szerepéért megkapta a Gemini-díjat. Ő játszotta Anne Shirley-t, bár szerintem ez nem újdonság :).1987-ben ismét eljátszotta Anne-t, az Anne of Green Gables - The Sequel-ben (Anna), amiért szintén Gemini-díjjal jutalmazták.
    1988-ban New York-ba költözött, és a képernyő után, a színpadon is bemutatta tehetségét. Anyukájával és Samantha testvérével a The Effects of Gamma-Rays on Man-In-The-Moon Marigolds-ban kapott szerepett. Azóta Megan számos tévé- és mozifilmben játszott, a színházban is gyakran fellép, és dokumentumfilmekben is szerepelt. Játszott a CBS rövid életű sorozatában a Second Chances-ben, a The Outer Limits és a Murder, She Wrote című epizódokban. 1995-ben, a Stratford-fesztiválon ő alakította Constanze Weber-t, az Amadeus-ban. '96-ban egy Sullivan Entertainment által készített filmben, az Under the Piano-ban (A zongora alatt,  egy autistát alakított). 1996 és '97 nyarán a Wolfville-i Atlanti-óceáni Színházi Fesztiválon (Atlantic Theatre Festival) játszott. 1998-ban visszatért Anne Shirley szerepéhez, és a The Continuing Story-ban haramdszorra is sikeresen eljátszotta a vöröshajú Anne-t.
    Volt férjével, Cristhoper Porterrel Deep Sleep forgatásán találkoztak, 1991- ben összeházasodtak, de elváltak. Jelenleg Stuart Hughes-zal, lányával Lyla Anne-nel (szül. 1992) és fiával Russell-lel (szül. 1995) él Hollywood Silver Lake nevű részén.
Filmjei: